Regata doble a Amposta

El passat dissabte, dia 21 de juliol, va tenir lloc a Amposta (Montsià), davant de l’incomparable marc del Pont Penjat, la sisena de les set regates previstes per al Campionat de Catalunya de motos aquàtiques 2018, sota l’organització de la Federació Catalana de Motonàutica i el suport de l’Ajuntament d’Amposta, a través de la seva plataforma de turisme esportiu, Ports de la Generalitat i Caves Masachs.

Jets Amposta

La regata era també puntuable per al Campionat d’Espanya, en aquest cas era la tercera de quatre previstes. Això va fer que a les dues categories catalanes habituals –GP3 i F4- s’hi sumés la categoria GP1, amb dos pilots catalans –Jordi Tomás i Alex Velasco- i altres tres procedents de Madrid.

Una particularitat d’aquesta cursa és que la sortida es dóna llançada, des d’una embarcació en moviment, en lloc del habitual sistema de sortida en línia amb les motos parades.

Les tres mànegues de la classe GP1 van ser pràcticament idèntiques, tota vegada que el pilot madrileny Carlos Vela les va guanyar les tres, seguit de Jordi Tomás i de Velasco a totes elles.

En canvi, la classe GP3 va resultar més disputada i puntuable per als dos campionats, el català i l’espanyol. El pilot gironí Roger Pujol va guanyar la primera mànega, però el barceloní Lucas Oliver va guanyar les altres dues. Oliver i Pujol van ocupar els dos primers llocs de la jornada, mentre que el júnior Joan Sevil va fer tercer, seguit de ben a prop per Alex Muñoz. Cal destacar la satisfacció expressada pels pilots no catalans, poc habituats a trobar tantes motos en una competició: en aquest cas catorze.

També va ser nombrosa la participació a F4, amb un total de 12 motos. En aquest cas Genis Vilalta va tornar a guanyar les tres mànegues i és ja Campió de Catalunya, encara que no vagi a la darrera regata, prevista a l’Ampolla el mes de setembre. A la seva popa va quedar el càntabre Pedro Torre, però no puntua pel Campionat Català, seguit pel novell Lluís Montalà i de Jordi González, que també és ja virtual subcampió d’aquesta categoria de promoció.