Història

HISTÒRIA

9-primavera-62La data oficial de la fundació de la Federació Catalana de Motonàutica és el dia 7 de març de 1968. Aquell dia es van reunir un grup d’amics i afeccionats a la motonàutica, per constituir formalment la Federació, que ja existia com a Delegació de la Federació Espanyola.

La primera reunió de la Junta Directiva va ser presidida pel Sr. Antonio Figueras Fuertes, amb el càrrec de “delegado-presidente”, en presència del “Delegado de Deportes” a Catalunya, Sr. Francisco Platón i hi havia també un representant del “Movimiento”. A aquella època el president era designat per la Federación Española, a la que es proposava una terna de candidats.

La motonàutica catalana va contribuir decisivament a la creació de la Federació Espanyola, l’any 1965. L’organització motonàutica existia ja com a tal, però integrada en la “Federación Española de Clubs Náuticos”. Els esportistes motonàutics de l’època havien sol·licitat reiteradament llur independència administrativa i el Delegat Nacional d’Esports, Sr. José Antonio Elola Olaso, els va prometre que els atorgaria la personalitat jurídica pròpia quan un esportista motonàutic espanyol guanyés un títol internacional.

Al conèixer aquesta promesa, els entusiastes motonàutes, quasi tots catalans, varen comprovar que la UIM no havia atorgat aquell any el Campionat d’Europa de la categoria EU i, a corre cuita, en varen sol·licitar l’organització. La regata tingué lloc al port de Sant Feliu de Guíxols (Girona) els dies 21 i 22 d’agost de 1965 i en va ser guanyador el pilot català Jaume Martínez i Clotet, pare de l’actual pilot de F-1 Pere Martínez de la Rosa.

El títol de Campió d’Europa va suposar la Medalla de Plata al Mèrit Esportiu per al pilot i, per a l’esport, la creació de la Federació de Motonàutica.

PRESIDENTS DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE MOTONÀUTICA

  • Antoni Figueras i Fuertes, 1968 – 1969.
  • Santiago de Robert i Rocamora, Marqués de Robert, Comte de Torroella de Montgrí, 1969 – 1970.
  • Alberto de Virto Jiménez de Letang, Comte de Santàngel, 1971 – 1975.
  • Francesc d’Asís Geli i Simón, 1975 – 1984.
  • Àngel Font i González, 1984 – 1992.
  • Alfred Guinart i Baños, 1992 – 2009.
  • Miquel Mallafré i Torra 2009-actualitat.

Lloc web creat per IzandoMarketing