Motos aquàtiques a Amposta

El proper dissabte, dia 21 de juliol, tindrà lloc a Amposta (Montsià) la sisena regata puntuable per al Campionat de Catalunya de motos aquàtiques 2018. La regata compta amb l’organització de la Federació Catalana de Motonàutica i el suport de l’Ajuntament d’Amposta, a través de la seva plataforma de turisme esportiu, Ports de la Generalitat, Jet World, Jets X i Caves Masachs.

Jets Amposta

La regata també és puntuable per al Campionat d’Espanya de les categories de conducció dempeus.

La cursa tindrà el seu punt de concentració a la rampa de varada d’Amposta, a pocs metres de l’emblemàtic pont penjat de la vila i es desenvoluparà en un circuit abalisat situat entre el pont penjat i el pont de la carretera nacional.

Actualment el Campionat de Catalunya es disputa només per a les categories de motos aquàtiques de conducció dempeus, popularment anomenades “jets”. Aquesta serà la sisena cursa, després de les disputades a Empuriabrava, al Canal Olímpic de Catalunya, Cambrils, l’Estartit i al Club Nàutic el Balís, estant prevista la final a l’Ampolla el mes de setembre.

Aquesta cursa té unes condicions particulars, ja que és l’única que es disputa en aigua dolça –l’aigua del Canal Olímpic és salobre- i també és l’única en la qual la sortida no es dóna des de la vora, sinó llençada, amb les motos evolucionant en marxa.

Hi participaran les categories GP1, GP3 i F4, aquesta darrera reservada a pilots sense palmarès. Parteixen com a favorits a la classe GP3 el pilot gironí Roger Pujol que té 300 punts a la classificació general, seguit del pilot local Jordi Tomás, que en té 269,  però amb una cursa menys, i del junior Joan Sevil, que en té 226.

Genis Vilalta lidera la categoria F4 amb 370 punts, seguit de Jordi González, que en té 281 i de Carlos Hidalgo, que en té 238.

La regata també serà puntuable per al Campionat d’Espanya, on el pilot català millor classificat és precisament Sevil, que va primer a la classificació general provisional de GP3.

Els entrenaments començaran a les 11 del matí i seguidament es disputaran tres mànegues d’onze minuts més una volta per a cadascuna de les categories. Tota l’activitat podrà ser seguida gratuïtament des de la riba dreta del riu Ebre al seu pas per Amposta.

,

Comments are closed.

Lloc web creat per IzandoMarketing