Motos aquàtiques. Gran regata a Amposta.

El passat dissabte, dia 15 de juliol, va tenir lloc a Amposta (Montsià), la tercera regata de la temporada catalana de motonàutica 2023. La regata era la tercera puntuable per a tres categories de conducció dempeus, Esquí GP1, Esquí GP3 i Esquí F4, però també la primera del torneig català per a la categoria Runabout, per a motos de conducció assegut. Al mateix temps la cursa era la tercera puntuable per al Campionat d’Espanya de les categories GP3 i GP3 Júnior, aquestes dues darreres reservades a motos aquàtiques de la marca Yamaha.

Vist que aquesta mena de curses es disputen a un total de tres mànegues per categoria, això vol dir que es van disputar un total de 18 mànegues, una xifra que va obligar els comissaris a fer una gran tasca com ho demostra el fet que la competició es va resoldre sense incidents, en poc menys de cinc hores.

La regata es va desenvolupar davant de l’incomparable marc del Pont Penjat, sota l’organització de la Federació Catalana de Motonàutica i el suport de l’Ajuntament d’Amposta, a través de la seva plataforma de turisme esportiu, Ports de la Generalitat, el Club Motonàutic Amposta i Jets X.

Una particularitat d’aquesta cursa és que la sortida es dóna llançada, amb uns comissaris situats en motos de conducció assegut, en lloc de l’habitual sistema de sortida en línia amb les motos parades a la vora de la platja.

La categoria GP1, la que acull motos de conducció dempeus amb més preparació, va ser cosa només de dos: Albert Roca i Denis Munnikhuis que es van alternar al capdavant de la cursa, amb dues mànegues per a Roca i una per a Munnikhuis, tots dos amb Kawasaki, seguits per Àlex Velasco (Yamaha). Aquest resultat situa a Roca al capdavant de la classificació general provisional.

Quelcom de semblant va succeir a la classe GP3, on Roger Pujol va guanyar dues de les tres mànegues, seguit de Salvador Canet, mentre que Canet guanyava un mànega seguit de Pujol. La lluita per a la tercera posició també va ser interesant, entre Nil Bonich i Oriol Oliva, que va ser qui, finalment, va resultar tercer.

La categoria F4, reservada a pilots sense palmarès, va resultar també molt disputada. Narcís Segura va guanyar dues de les tres mànegues, però es va saltar una boia a la primera, la qual cosa el va penalitzar amb una volta de menys. Tot i així va acabar segon de la jornada, a només dos punts de Jordi Miquel, que va ser el guanyador. Tercer va ser Alejandro Otero. Amb aquest resultat Miquel es distancia a la primera plaça de la classificació general.

David Rodríguez, campió l’any 2022 de la categoria Runabout va tornar a guanyar a Amposta, seguit aquest cop de Hèctor Sanz i Àngel Cabrera

Victòria Carré, única dona participant a la regata.

A les curses de Campionat d’Espanya va saltar la sorpresa quan Ciro Pereyra, que n’era el favorit, va ser reiteradament penalitzat per saltar-se boies, de manera que en lloc de guanyar va acabar fora del pòdium. Va resultar guanyador el murcià Amador Ferrer Pardo, seguit de Kiko Aguilera Jr i d’Amador Ferrer García, pare del primer.

Les participacions familiars no acaben aquí. A la categoria Junior dos germans bessons van ocupar la primera i segona posició, van ser Diego Aguilera i Sandro Aguilera, germans de Kiko, pilot de GP3. En tercera posició es va classificar Samuel Kalkan.

La propera regata està prevista a Riba-roja d’Ebre (Ribera d’Ebre) el dia 10 de setembre.

Classificació general provisional

Categoria GP1

1r Albert Roca. GEN Roses. 81,5 punts.

2n Alex Velasco. Motonàutic Club Amposta. 71 punts.

3r Denis Munnikhuis. GEN Roses. 67,5 punts.

Categoria GP3

1r Salvador Canet. GEN Roses. 162 punts.

2n Roger Pujol. GEN Roses. 145 punts.

3r Joan Sevil. Motonàutic Club Amposta. 140 punts.

Categoria F4

1r Jordi Miquel. Independent. 197 punts.

2n Carlos Hidalgo. CN El Balís. 139 punts.

3r Àngel Cabrera. Motonàutic Club Amposta. 110 punts.

Categoria Runabout GP0

1r David Rodríguez. Motonàutic Club Amposta. 75 punts

2n Hèctor Sanz. Club Nàutic Riba-roja. 52 punts.

3r Àngel Cabrera. Motonàutic Club Amposta. 40 punts.

, , , ,

Comments are closed.

Lloc web creat per IzandoMarketing