Motos Aquàtiques. Comença la temporada 2022 al Canal Olímpic

El passat dissabte dia 30 d’abril va tenir lloc al Canal Olímpic de Catalunya (Castelldefels) la primera regata puntuable pel Campionat de Catalunya de Motos Aquàtiques 2022, sota l’organització de la Federació Catalana de Motonàutica.

La competició estava convocada per a tres categories de conducció dempeus, concretament GP1, GP3 i F4, aquesta darrera reservada a pilots sense palmarès. Es van disputar tres mànegues per a cadascuna de les dues categories, amb una durada d’onze minuts més una volta.

Roger Pujol (4) i Nil Bonich (92), participants a la classe GP3

El Canal Olímpic és molt estret, la qual cosa obliga a dissenyar un circuit molt allargassat que dificulta els avançaments, tot i que es va dissenyar una doble sortida i una boia joker que s’havia de fer un cop a cada mànega, per tal de separar la flota i possibilitar els avançaments.

La participació va ser molt notable. Cal destacar la presència de l’actual campió del món de l’especialitat, Ignasi Armillas, que va participar a la categoria GP1, guanyant dues de les tres mànegues disputades, si bé ho va fer amb una moto d’inferiors prestacions a la que acostuma a utilitzar a les curses del mundial, arribant a cedir una mànega al veterà Alex Velasco, mantenint tots dos una aferrissada competència que va entusiasmar al públic i als seus seguidors. Tercer va ser Joan Sevil qui, a més, va participar també a les tres mànegues de la categoria GP3, de manera que va ser l’únic pilot que va fer sis mànegues a la mateixa jornada.

A la classe GP3 la victòria va ser per Stepan Malov, que va fer segon a les tres mànegues, dues de les quals va guanyar Roger Pujol, però Pujol es va haver de retirar a la segona per problemes mecànics, mànega que va guanyar l’esmentat Sevil. D’aquesta manera Sevil va quedar segon i Pujol tercer.

A la categoria F4 cal destacar la presència de pilots nous i el retorn de pilots que no havien participat les dues temporades anteriors, degut a les limitacions de la pandèmia. El càntabre Jesús Perales va ser el guanyador, seguit de David Rodríguez, pilot de La Ràpita amb palmarès internacional a d’altres modalitats, resultant tercer  Carlos Hidalgo. A destacar la participació en aquesta categoria de Mireia Boscà, única dona del campionat.

La propera regata està prevista al CN Cambrils (Baix Camp) el dissabte 21 de maig.

Classificació general provisional

Categoria F4

1r Jesús Perales. Independent. 70 punts

2n David Rodríguez. Motonàutic Club Amposta. 56 punts.

3r Carlos Hidalgo. CN El Balís. 48 punts.

Categoria GP3

1r Stepan Malov. Club Jet Marme. 60 punts.

2n Joan Sevil. Motonàutic Club Amposta. 57 punts.

3r Roger Pujol. Independent. 50 punts

Categoria GP1

1r Ignasi Armillas. Club Jet Marme. 70 punts.

2n Alex Velasco. Independent. 65 punts.

3r Joan Sevil. Motonàutic Club Amposta 42 punts.

 

, , ,

Comments are closed.

Lloc web creat per IzandoMarketing