Motos aquàtiques. Campionat de Catalunya a l’Ampolla.

El proper dissabte dia 30 de setembre tindrà lloc a l’Ampolla (Baix Ebre) la cinquena regata puntuable per al Campionat de Catalunya de motos aquàtiques 2023, sota l’organització de la Federació Catalana de Motonàutica i el suport de l’Ajuntament de l’Ampolla, la Creu Roja de l’Ampolla i el Club Nàutic Ampolla.

Seran vint anys consecutius de celebració d’aquesta cursa a l’Ampolla, tota vegada que ni tant sols l’any 2020 –quan hi va haver confinaments a la primavera- es va deixar de disputar aquesta regata, si bé les categories han anat canviant amb el pas del temps. Aquest cop són tres les categories convocades: GP1, GP3 i F4. Totes elles només per a motos de conducció dempeus, si bé la classe F4 està reservada per a pilots sense palmarès.

Les motos de conducció dempeus, popularment anomenades “jets”, es governen amb un manillar situat al final d’un braç articulat, la qual cosa requereix d’una gran habilitat i preparació física.

Les curses anteriors de la temporada 2023 s’han disputat al Canal Olímpic de Castelldefels, a Port Ginesta (Sitges), a Amposta i al Club Nàutic Riba-roja, la qual cosa ha permès de configurar ja una classificació general provisional força definida, si bé encara estan els tres títols per decidir.

Tots els líders són gironins. A la categoria GP1, la que admet més preparació tècnica de les màquines, està al capdavant Albert Roca, seguit d’Alex Velasco, veterà pilot de Barcelona, i Denis Munnikhuis. Salvador Canet, Roger Pujol i Oriol Oliva, destaquen al davant de la classe GP3 i Jordi Miquel, Carlos Hidalgo i Àlex Otero són els primers a la classe F4.

L’escenari de la cursa de l’Ampolla serà la cèntrica platja de les Avellanes, indret habitual d’aquesta competició, lloc que ofereix unes immillorables condicions per a la pràctica d’aquest esport, per les característiques de la platja i la protecció natural que ofereix el Delta de l’Ebre davant de hipotètiques males condicions meteorològiques.

Els entrenaments començaran a les 11 del matí i seguidament es disputaran tres mànegues per categoria, totes elles puntuables. La regata podrà ser seguida gratuïtament des de la mateixa platja i des dels espigons del port de l’Ampolla.

, ,

Comments are closed.

Lloc web creat per IzandoMarketing