Motos aquàtiques a Amposta

El proper dissabte, dia 20 de juliol, tindrà lloc a Amposta (Montsià) la cinquena regata puntuable per al Campionat de Catalunya de motos aquàtiques 2019. La regata compta amb l’organització de la Federació Catalana de Motonàutica i el suport de l’Ajuntament d’Amposta, a través de la seva plataforma de turisme esportiu, Ports de la Generalitat, Jet World, Jets X i Caves Masachs.

Motos Amposta

La cursa tindrà el seu punt de concentració a la rampa de varada d’Amposta, a pocs metres de l’emblemàtic pont penjat de la vila i es desenvoluparà en un circuit abalisat situat entre el Pont Penjat i el pont de la carretera nacional.

Actualment el Campionat de Catalunya es disputa només per a les categories de motos aquàtiques de conducció dempeus, popularment anomenades “jets”. Aquesta serà la cinquena cursa, després de les disputades, al Canal Olímpic de Catalunya, a Empuriabrava, a Cambrils i al Club Nàutic el Balís, estant prevista encara una regata a l’Ampolla el mes de setembre i, tal vegada una regata més al Canal Olímpic, commemorativa del 30è aniversari d’aquest campionat, que és el degà de tots els que es disputen a l’estat espanyol.

Aquesta cursa té unes condicions particulars, ja que és l’única que es disputa en aigua dolça, tota vegada que l’aigua del Canal Olímpic és salobre. També cal assenyalar que la sortida no es dóna des de la vora, sinó llençada, amb les motos evolucionant en marxa.

Hi participaran les categories GP3 i F4, aquesta darrera reservada a pilots sense palmarès. Parteixen com a favorits a la classe GP3 el pilot local Jordi Tomás, que té 70 punts d’avantatge sobre el seu immediat perseguidor, Joan Sevil, pilot de Barcelona amb llicència del Motonàutic Club Amposta. Tercer és el veterà Juli Pujol, pilot de Girona.

Jordi González, pilot del CN El Balís lidera la classificació a la classe F4, per davant de Miguel Angel Gargallo i Lluis Montalà.

Els entrenaments començaran a les 11 del matí i seguidament es disputaran tres mànegues d’onze minuts més una volta per a cadascuna de les categories. Tota l’activitat podrà ser seguida gratuïtament des de la riba dreta del riu Ebre al seu pas per Amposta.

 

, ,

Comments are closed.

Lloc web creat per IzandoMarketing