Intensa regata a Empuriabrava

El passat dissabte dia 20 de maig va tenir lloc a la Platja de la Rubina d’Empuriabrava (Alt Empordà) la tercera regata puntuable pel Campionat de Catalunya de Motos Aquàtiques 2017, sota l’organització de la Federació Catalana de Motonàutica i amb el suport del Ajuntament de Castelló d’Empúries, Boats Mediterrani, Styx Motor i Caves Masachs.Jet Empuriabrava

La competició estava convocada només per a categories de conducció dempeus, concretament GP3, i F4, aquesta darrera reservada a pilots sense palmarès.

La prova es va iniciar amb el mar absolutament en calma però les onades van anar guanyant en intensitat a mida que avançava la jornada, obligant a fer un esforç suplementari a tots els pilots.

L’absència d’alguns pilots a causa de compromisos internacionals va deixar el resultat molt obert fins al darrer moment, especialment a la categoria GP3. Més encara quan un dels favorits, Roger Pujol, es va saltar una boia a la primera mànega, la qual cosa el va relegar a la cinquena posició d’una mànega que, d’altre manera, hagués guanyat. Aquesta primera mànega va ser per Alex Muñoz. A la segona mànega la lluita entre Pujol i Muñoz va ser constant, però una errada en l’elecció del doble circuit va fer que Muñoz fos avançat pel tercer en discòrdia, Denis Munnikhuis, quedant Muñoz tercer. Això li va costar a Muñoz la victòria de la cursa, tota vegada que Pujol i Muñoz van ocupar els dos primers llocs a la darrera mànega, empatant a 61 punts a la classificació final, però com que Pujol va fer el millor resultat a la darrera mànega va pujar al calaix més alt del pòdium.
En aquesta categoria cal destacar la presència de dos pilots francesos, els germans Quentin i Thibaut Sintes, que van quedar a les posicions cinquena i setena, respectivament, però sense puntuar per al Campionat.

A la categoria F4 les coses van estar molt més clares des del principi, ja que Genis Vilalta es va adjudicar les tres mànegues, seguit a totes elles per Jordi Pratginestós. Rubén Galisteo, Carlos Hidalgo i Jordi González es van alternar en la disputa de la tercera plaça que, finalment, va ser per González.

La propera regata està prevista davant del càmping El Delfín Verde de l’Estartit el proper dissabte 27 de maig.