Finalitza el Campionat a l´Ampolla

El passat dissabte, dia 26 de setembre, va tenir lloc a l’Ampolla (Baix Ebre) la darrera de les cinc regates que han composat el Campionat de Catalunya de motos aquàtiques 2015. Els darrers anys la regata final del campionat ha estat sempre a l’Ampolla. La regata va comptar amb l’organització de la Federació Catalana de Motonàutica i el suport del Patronat de Turisme de l’Ampolla, la Creu Roja de l’Ampolla, el Club Nàutic Ampolla i Caves Masachs.

Preliminars de la sortida d’una de les mànegues de la classe F4 a l’Ampolla.

La participació a aquesta cursa ha estat prou elevada, tota vegada que hi ha acudit una nodrida representació de pilots valencians.

El Campionat de Catalunya és el més veterà de l’estat espanyol, ja que ha arribat aquest any a la seva vint-i-sisena edició, si bé actualment només es disputa per a les categories de motos aquàtiques de conducció dempeus, popularment anomenades “jets”, que es governen amb el manillar situat al final d’un braç articulat i que requereixen d’una gran forma física per mantenir-se dret sobre les onades i les esteles dels altres participants.

El campionat s’ha convocat per a tres categories: F1, F3 i F4 cadascuna d’elles amb un nivell diferent de preparació, més alta per a la F1 i més restrictiva per a la F4, reservada a pilots sense palmarès.

Tot i que per algunes categories el títol estava ja decidit, les mànegues van resultar molt disputades i divertides, tant per al públic com per als mateixos participants, amb alguns girs quasi dramàtics, ja que el títol final a la categoria F1 anava canviant de mans a mesura que avançava la regata, disputada sobre un mar totalment en calma.

A la categoria F4 va guanyar sobre pronòstic Alex Muñoz, seguit del valencià Alejandro Capablanca i del veterà Joan Maria Viladrich, tots ells amb motos Kawasaki.

A la classe F3 va resultar guanyador el piloto valencià Salvador Vila, però el campió final va ser Lucas Forés (Kawasaki), que aquesta vegada va resultar segon, seguit de José Jorge Criado.

A la categoria F1 va ser Lucas Oliver Bultó qui va guanyar les tres mànegues i es va adjudicar la victòria, seguit de Jordi Tomás, però la diferència de punts no va ser suficient per evitar que Alex Velasco, que va ser tercer aquest cop, s’emporti el títol català. Velasco feia anys que obtenia diferents llocs al podi final, però ara troba justa recompensa a la seva actuació les darreres temporades.