Final del Campionat de Catalunya de motos aquàtiques a l’Ampolla

El passat dissabte dia 22 de setembre va tenir lloc a l’Ampolla (Baix Ebre) la darrera de les set regates que han composat el Campionat de Catalunya de motos aquàtiques 2018. La regata ha comptat amb l’organització de la Federació Catalana de Motonàutica i el suport del Patronat de Turisme de l’Ampolla, la Creu Roja de l’Ampolla, el Club Nàutic Ampolla i Caves Masachs.

Motos Ampolla

Hi estaven convocades dues categories: GP3 i F4, aquesta darrera reservada a pilots sense palmarès. Es disputen tres mànegues per categoria amb una duració d’onze minuts més una volta.

Amb aquesta cursa s’ha arribat a catorze anys consecutius de regates a l’Ampolla i s’ha tancat una temporada d’èxit en la qual, per tercer any seguit, s’han disputat un total de set curses puntuables. Això supera qualsevol altre campionat autonòmic o estatal i es situa amb un nivell comparable amb els campionats d’Espanya de primers dels anys 1990, quan també tenia sis o set curses per temporada. Actualment, el Campionat d’Espanya té tres regates.

El campionat català 2018 ha recorregut tota la costa catalana, amb curses a Empuriabrava, Canal Olímpic de Castelldefels, Cambrils, l’Estartit, Club Nàutic el Balís, Amposta i aquesta de l’Ampolla.

La regata de l’Ampolla va oferir poques sorpreses a la seva classificació, amb el títol decidit a les dues categories. A la categoria GP3 el títol estava resolt en favor del gironí Roger Pujol (Kawasaki), que aquest cop només va poder ser tercer després d’un abordatge a la primera mànega que li va costar la desqualificació. Tot i així encara va pujar al tercer calaix del podi. Va guanyar la regata amb autoritat Lucas Oliver (Kawasaki), seguit del junior Joan Sevil (Yamaha).

El títol a la categoria F4 estava decidit en favor de Genis Vilalta, que no va participar en aquesta ocasió. Jordi González (Kawasaki) va guanyar les tres mànegues, seguit també a totes elles per Carlos Hidalgo (Yamaha), de manera que la part més interessant de la competició es va centrar en definir la tercera posició, en una lluita entre Ruben Galisteo (Yamaha) y Lluis Montalà (Kawasaki), però Montalà va patir una averia a la segona mànega i es va haver de retirar, de manera que va cedir la tercera posició de la cursa a Galisteo.