Èxit sense precedents a Badalona

Els passats dies 10, 11 i 12 d’octubre va tenir lloc a Badalona, sota l’organització de la Federació Catalana de Motonàutica, el Campionat del Món de motonàutica de la modalitat Endurance Class B, per a tres categories (Boat Production, S1 i S2).

Santaella i Guinot

L’equip català de Santaella i Guinot, flamants campions del Món

Aquesta modalitat agrupa embarcacions derivades de la construcció en sèrie de no més de 8 metres d’eslora. Per tal de donar cabuda a tota mena d’embarcacions ràpides, el reglament preveu la propulsió amb un o dos motors foraborda  o interiors, establint-se diferents categories en funció de la potència instal·lada, per tal de possibilitar el triomf a embarcacions dotades amb motors de diferents potències, això permet la participació de llanxes dotades amb motors de fins a 400 cavalls.

Aquesta ha estat la segona ocasió que es celebrava  una competició d’aquestes característiques a tot l’estat espanyol. La primera va tenir lloc al maig del 2012, també a les mateixes instal·lacions, i ha comptat amb les facilitats de Marina Badalona i el total suport de l’Ajuntament de Badalona. El recorregut, paral·lel a la platja de Badalona va ser seguit amb entusiasme per nombrós públic.

La convocatòria s’ha resolt amb un gran èxit de participació, amb un total de 19 embarcacions inscrites, procedents de Bèlgica, Suïssa, Itàlia, Galicia, Andalusia i Catalunya, la qual cosa significa el rècord internacional per una competició d’aquesta modalitat. La competició tingué la seva base a Marina Badalona i es van celebrar tres mànegues, dues el dissabte 11, amb un recorregut de 50 milles nàutiques i la final el diumenge 12 al matí, amb 53 milles. Aquesta darrera mànega és més llarga per ser usada com a definitiva en cas d’empat. L’estat de la mar va provocar nombroses avaries en els motors i els bucs de les embarcacions ja a la primera mànega, la qual cosa va fer que diferents equips es retiressin, però la regata es va disputar amb normalitat.

A la categoria Boat Production va resultar guanyador l’equip català de Carles Santaella i Toni Guinot, a bord d’una embarcació Graüner de fabricació gallega propulsada amb un motor Suzuki de 250 cavalls. Aquest és el títol internacional de més nivell aconseguit mai per un equip motonàutic català. Darrera van quedar Ruben Ruiz i Eddy González, de Cadis, i l’italià Gianfranco Crespi. L’embarcació de Cadis es va quedar sense benzina a la segona mànega i es va haver de retirar, la qual cosa li va fer perdre les seves opcions al títol.

A la categoria S1, la de les embarcacions més ràpides, es van produir varis cops dramàtics quan l’embarcació més ràpida, de Rodrigo Bóveda i Carlos Pampín, es va haver de retirar a la primera mànega i va patir una averia quan faltava mitja volta per acabar la tercera mànega. Això va deixar lliure el camí als gaditans Fernando López Salinas i Sergio Gómez, seguits del canari Eugenio Falcón i l’italià Luigi Abbiati, que corrien amb llicència catalana.

A la categoria S2, la més disputada, van resultar guanyadors els també andalusos Javier García Plazuelo i J. Manuel Pardo Herrera, seguits dels suissos Maurizio Carando i Vincenzo Soria, resultant tercers els belgues Coppens i Van Nieuwenhove.

El resultat final és que els tres títols mundials en joc han anat a parar a pilots espanyols, la qual cosa significa l’èxit internacional més important de tots els temps per a la motonàutica espanyola. A més, filtracions properes a la UIM (Federació Internacional de Motonàutica), indiquen que aquesta regata serà reconeguda com la millor mai organitzada per a aquesta categoria.

, , ,

Comments are closed.

Lloc web creat per IzandoMarketing