Èxit de la motonàutica catalana a Amposta

El passat dissabte, dia 16 de juliol, va tenir lloc a Amposta (Montsià), la tercera regata de la temporada catalana de motonàutica 2022. La regata era la tercera puntuable per a tres categories de conducció dempeus, GP1, GP3 i F4, però també la segona del torneig català per a la categoria Biplaces, per a motos de conducció assegut. Al mateix temps la cursa era la segona puntuable per al Campionat d’Espanya de les categories GP3 i GP3 Júnior, aquestes dues darreres reservades a motos aquàtiques de la marca Yamaha.

Vist que aquesta mena de curses es disputen a un total de tres mànegues per categoria, això vol dir que es van disputar un total de 18 mànegues, una xifra que feia anys que no es sumava a Catalunya. Tot i així la competició es va resoldre sense incidents, en poc menys de cinc hores, la qual cosa indica l’alt nivell de preparació i coordinació dels comissaris de cursa catalans.

La regata es va desenvolupar davant de l’incomparable marc del Pont Penjat, en mig d’una onada de calor històrica, sota l’organització de la Federació Catalana de Motonàutica i el suport de l’Ajuntament d’Amposta, a través de la seva plataforma de turisme esportiu, Ports de la Generalitat, el Club Motonàutic Amposta, Yamaha i Jets X.

Una particularitat d’aquesta cursa és que la sortida es dóna llançada, amb uns comissaris situats en motos de conducció assegut, en lloc de l’habitual sistema de sortida en línia amb les motos parades a la vora de la platja.

De nou la categoria GP3 va ser la més disputada, entre Joan Sevil, Roger Pujol i Lucas Oliver, però Oliver va acabar guanyant dues de les tres mànegues i es va imposar per només un punt (66 a 65) a Sevil. Pujol es va classificar a continuació. Sevil encapçala, però, la classificació general provisional del campionat.

La categoria GP1, la que acull motos de conducció dempeus amb més preparació, va ser cosa només de dos: Denis Munnikhuis va guanyar les tres mànegues, seguit sempre d’Àlex Velasco, però també en aquest cas Velasco va davant a la classificació general provisional.

La categoria F4, reservada a pilots sense palmarès, va resultar també molt disputada. El gironí Jordi Miquel es va imposar a Jorge Serra i David Rodríguez. Però Rodríguez conserva una important diferència de punts al davant del campionat.

La categoria de Biplaces requereix de grans espais per al seu desenvolupament, raó per la qual no va participar aquest any a la primera cursa, disputada al Canal Olímpic de Castelldefels, però és també la que té més participació femenina: tres pilots en total: Marian González, Victòria Carré i Dafne Sanz. Guanyador de la regata va ser el cambrilenc Jesús Carvajal, que va guanyar dues mànegues, mentre que David Rodríguez, que també va participar a F4 va guanyar l’altre i va ser segon. El pilot alacantí Nicolás Lanfranco va ser tercer.

A les curses de Campionat d’Espanya va saltar la sorpresa quan el veterà pilot Salvador Canet es va imposar sense dificultat a la classe GP3. Canet feia anys que no competia en motonàutica, però és un consagrat atleta extrem, amb notables participacions a la Titan Desert, per exemple. Darrera seu es va classificar l’andalús Kiko Aguilera i l’alacantí Javier Mestre.

Encara més curiosa resulta la classificació a GP3 Júnior, que va guanyar Ciro Pereyra, seguit dels germans bessons Sandro i Diego Aguilera. Una classificació calcada de la de l’any passat en aquest mateix lloc.

L’acte de lliurament de premis va estar presidit pel senyor Adam Tomàs, alcalde d’Amposta, i pel senyor Joan Barberà, delegat d’esports de la Generalitat a les Terres de l’Ebre

La propera regata està prevista a Riba-roja d’Ebre (Ribera d’Ebre) el dia 25 de setembre.

Classificació general provisional

Categoria F4

1r David Rodríguez. Motonàutic Club Amposta. 169 punts.

2n Jordi Miquel. Independent. 140 punts.

3r Carlos Hidalgo. CN El Balís. 129 punts.

Categoria GP3

1r Joan Sevil. Motonàutic Club Amposta. 179 punts.

2n Roger Pujol. Independent. 148 punts.

3r Lucas Oliver. Independent. 129 punts.

Categoria GP1

1r Alex Velasco. Independent. 156 punts.

2n Joan Sevil. Motonàutic Club Amposta. 114 punts.

3r Denis Munnikhuis. Gen Roses. 107,5 punts.

Categoria Biplaces

1r David Rodríguez. Motonàutic Club Amposta. 130 punts

2n Jesús Carvajal. Motonàutic Club Amposta. 120 punts.

3r Nicolás Lanfranco. Independent. 97 punts.

, , ,

Comments are closed.

Lloc web creat per IzandoMarketing