El Català de motos aquàtiques comença a definir-se

El passat dissabte, dia 4 de juliol, va tenir lloc a la platja de Riumar de Deltebre (Baix Ebre) la tercera de les cinc regates que composen el Campionat de Catalunya de motos aquàtiques 2015. La regata va estar organitzada per la Federació Catalana de Motonàutica amb el suport de l’Ajuntament de Deltebre i Caves Masachs.

Àlex Muñoz en una de les fases de la regata.

Sota la calor i amb un estat de la mar totalment pla els participants van poder obtenir la màxima velocitat de les seves motos en un circuit molt tècnic caracteritzat per dos trams d’eslàlom i una recta molt llarga que permetia fruir de la velocitat.

A la categoria F4 es va imposar el pilot de la Galera (Montsià), Àlex Muñoz, guanyant les tres mànegues que es van disputar, seguit del veterà pilot de Tortosa Joan Maria Viladrich i de Marc Orta.

A la categoria F3 va resultar guanyador també un pilot de les terres de l’Ebre, en aquest cas Lucas Forés, de Jesús (Baix Ebre), seguit en aquest cas pels valencians Salvador Vila i Nicolás Lanfranco. Cal recordar que el Campionat de Catalunya és “open”, obert a pilots d’altres federacions autonòmiques.

La categoria F1 va resultar la més disputada, ja que no es va decidir fins a la darrera mànega, a la qual van arribar empatats el pilot d’Amposta Jordi Tomás i el barceloní Àlex Velasco que va ser qui va guanyar la darrera mànega i la cursa. Velasco es va retrobar així amb el podi després de moltes carreres en blanc. Tercer va ser de nou Lucas Forés. D’aquesta manera cinc de les nou posiciones del podi van ser per a pilots de les Terres de l’Ebre.

Quan s’han fet tres de les cinc regates previstes el Campionat està liderat a la categoria F1 per Jordi Tomás amb 63 punts, seguit de Velasco amb 58 i de Forés amb 48. A la classe F3 encapçala la classificació general Forés amb 172 punts, seguit de Jordi Pratginestós amb 84 i de J.J. Criado amb 78, mentre que a la classe F4 és Alex Muñoz el primer, amb 196 punts, seguit de Marc Orta amb 143 i de Pratginestós amb 128.