El Campionat de Catalunya passa l’equador a l’Estartit

El passat dissabte dia 27 de maig va tenir lloc a l’Estartit (Baix Empordà) la quarta regata puntuable pel Campionat de Catalunya de Motos Aquàtiques 2017, sota l’organització de la Federació Catalana de Motonàutica i Lassdive, empresa d’activitats d’oci i aventura, amb el suport de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, el càmping El Delfín Verde i Caves Masachs.

Aquesta regata ha estat la quarta de les set previstes, de manera que es pot considerar que el Campionat ha passat l’equador de la temporada.

Campionat Catalunya motos aquàtiques

La primera cursa va tenir lloc al Canal Olímpic de Catalunya, a Castelldefels, el dia 22 d’abril. Va ser l’única fins ara amb presència de motos de la classe GP1, on hi participen les motos més preparades.

Les altres regates han estat a Cambrils, el dia 13 de maig, coincidint amb la celebració de la 10ª Fira Marítima de la Costa Daurada, i el 20 de maig a Empuriabrava, coincidint en aquest cas amb el 50 aniversari de l’inici d’aquesta coneguda urbanització caracteritzada pels seus canals navegables.

Totes les regates estan convocades només per a categories de conducció dempeus, concretament GP1, GP3, i F4, aquesta darrera reservada a pilots sense palmarès, però ha estat habitual la participació de pilots i màquines només de les classes GP3 i F4.

Cal destacar la presència  de pilots amb llicència d’altres comunitats autònomes, concretament d’Andalusia, Madrid i Múrcia així com de dos pilots francesos, els germans Quentin i Thibaut Sintes, tots ells sense puntuar per al Campionat.

Una característica comuna a les quatre regates disputades fins ara ha estat el vent i, en conseqüència, les onades, a excepció de la primera regata, disputada al Canal Olímpic, on no s’arribaren a formar onades. Això ha obligat als pilots participants a fer un esforç suplementari i ha produït també bastants penalitzacions per saltar-se boies, però ha donat també molta emoció i espectaculars imatges.

Lidera la categoria GP3 el pilot gironí Roger Pujol que ha guanyat tres de les quatre regates disputades. El segueixen Alex Muñoz, Juli Pujol i Dennis Munnikhuis, tots ells amb motos Kawasaki.

A la categoria F4 és líder Jordi Pratginestós (Yamaha), seguit de Genís Vilalta i Jordi González, ambdós amb Kawasaki. Tot i que el grup que encapçala les dues classificacions provisionals comença a estar definit, cal recordar que el Campionat de Catalunya contempla el descart del pitjor resultat de cada pilot, i això fa que no hi hagi res decidit fins ben avançat el torneig.

Ara el Campionat entra en un periple per les terres de l’Ebre, amb regates a Deltebre (10 de juny), Amposta (22 de juliol) i l’Ampolla (23 de setembre).

, ,

Comments are closed.

Lloc web creat per IzandoMarketing