Comença la temporada al Canal Olímpic

El passat dissabte dia 1 d’abril va tenir lloc al Canal Olímpic de Catalunya,  (Castelldefels) la primera regata puntuable per al Campionat de Catalunya de motos aquàtiques en la seva modalitat de circuit. La cursa estava convocada per a tres categories de conducció dempeus, popularment anomenades “jet” i es va disputar per un total de nou mànegues, tres per a cadascuna de les tres categories: Esquí GP1, Esquí GP3 i Esquí F4, aquesta darrera reservada a pilots sense palmarès.

A la categoria GP1 cal destacar la participació del Campió del Món de l’especialitat l’any 2021, Ignasi Armillas, i d’Albert Roca, que havia estat Campió d’Espanya d’aquesta categoria l’any 2012.

Cap dels dos va guanyar la cursa, sinó el jove Stepan Malov, en unes disputades mànegues amb el veterà Àlex Velasco. Armillas va ser tercer i Roca quart. Cal dir, però, que Armillas va participar amb una màquina diferent de la que utilitza en les seves intervencions al mundial.

Les mànegues de la classe GP3 van ser també molt disputades, no només per als llocs de pòdium, sinó per a aconseguir les millor posicions al mig de la taula. L’actual campió, Joan Sevil, va guanyar dues de les tres mànegues i va assolir la primera posició de la jornada, seguit de Malov, que va guanyar la tercera. El veterà Salvador Canet va ser tercer aquest cop i Nil Bonich quart.

Espectacular sortida d’una de les mànegues de GP3

Les mànegues de la categoria F4 van resultar també molt animades. Jordi Miquel va guanyar les dues primeres mànegues, però una caiguda a la tercera li va fer perdre dues posicions. Tot i així, va guanyar la regata. Carlos Hidalgo va ser segon gràcies a la seva gran regularitat i Rubén Galisteo va ser tercer després de guanyar la tercera mànega. La retirada a la primera tanda li va fer perdre opcions de quedar més amunt al podi.

La propera regata està prevista el dia 13 de maig al Club Nàutic Cambrils.