Cap de setmana motonàutic a Riba-roja d’Ebre

El passat cap de setmana –dies 9 i 10 de setembre- s’han disputat a Riba-roja d’Ebre (Ribera d’Ebre) dues notables regates motonàutiques. El dissabte dia 9 va tenir lloc la segona regata puntuable per al Campionat d’Espanya de llanxes propulsades amb motor forabord, concretament de la categoria T-850/GT60, vàlida també pel Campionat de Catalunya, mentre que el diumenge dia 10 es disputà la quarta regata puntuable per al Campionat de Calalunya de motos aquàtiques per a tres categories. És el segon cop que en un sol cap de setmana es disputen dues curses motonàutiques tan diferents en un mateix lloc. La regata ha estat organitzada per la Federació Catalana de Motonàutica, el Club Nàutic Riba-roja i ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre i de l’empresa Icar Nàutica.

La categoria T-850/GT60 es una fusió de dues categories, la T-850, que es propulsa amb un motor forabord de dos temps de fins a 870 cc i la categoria GT60 que es propulsa amb un motor forabord de quatre temps de 60 cavalls. Hi van participar pilots procedents de Galicia, Andalusia i Castella, a més del catalans. A destacar la presència de dos pilots locals, els germans Icar i Hèctor Sanz. Es van disputar un total de quatre mànegues, puntuant les tres millors de cada pilot. El pilot Cristian Ortega es va adjudicar les tres primeres mànegues, la qual cosa li donava la victòria de la cursa, però el segon lloc va ser molt disputat, entre Sergio Pereira i Sergio Gómez, però Pereira va guanyar la darrera mànega i es va endur el segon lloc de la cursa. El pilot local Hèctor Sanz, que optava a llocs de pòdium de l’estatal, va trencar el seu motor a la tercera mànega i va perdre les seves opcions, però va ser el primer català classificat, la qual cosa li val per a ser el primer campió de Catalunya d’aquesta especialitat, després de molts anys sense convocar-se aquesta categoria.

J.M. Izquierdo (19) i Hèctor Sanz (37) durant la cursa puntuable per al Campionat d’Espanya

El diumenge dia 10 es va disputar la regata per a motos aquàtiques, amb dues categories per a models de conducció dempeus –GP3 i F4- així, com per a la categoria Runabout GP0, de conducció assegut, que competia per primer cop en aquestes aigües. No es va disputar la classe Esquí GP1. Es van celebrar tres mànegues per a cadascuna de les categories, totes elles puntuables. A la categoria GP3 es va viure una marcada disputa entre Roger Pujol i Salvador Canet, que va guanyar dues de les tres mànegues i es va endur la regata.

La classe F4 va ser la més disputada. Alejandro Otero va guanyar la primera mànega, seguit de Jordi Miquel i Narcís Segura, però Segura va guanyar les altres dues seguit sempre per Jordi Miquel, de manera que Segura va obtenir aquí la seva primera victòria, seguit de Miquel i d’Otero. En tot cas, Jordi Miquel conserva una notable diferència de punts al capdavant de la classificació, quan només queden dues regates per decidir el títol. La segona posició provisional és per a Carlos Hidalgo, però tres pilots estan separats només per tres punts per a decidir el tercer lloc.

Narcís Segura va aconseguir a Riba-roja la primera victòria de la seva carrera

A la classe Runabout GP0 es va viure una circumstància especial, doncs competien dos germans: Hèctor Sanz, que ja ho havia fet el dia anterior en llanxes, i la seva germana Dafne. Això vol dir que tres membres de la mateix família van participar a les diferents curses. Les mànegues van ser molt disputades, tota vegada que es podia decidir el Campionat. Ruben Galisteo va guanyar la primera mànega, però les altres dues van ser per Sanz, de manera que s’enduia la primera posició de la regata i el títol català. Darrere d’ell es va classificar Miquel Cladera, però això va ser suficient per obtenir la tercera posició del Campionat, amb només mig punt d’avantatge davant de Galisteo: 68 punts per Cladera i 67,5 per Galisteo.

Classificació general provisional

Categoria GP1

1r Albert Roca. GEN Roses. 81,5 punts.

2n Àlex Velasco. Motonàutic Club Amposta. 71 punts.

3r Denis Munnikhuis. GEN Roses. 67,5 punts.

Categoria GP3

1r Salvador Canet. GEN Roses. 232 punts.

2n Roger Pujol. GEN Roses. 210 punts.

3r Oriol Oliva. FCM. 152 punts.

Categoria F4

1r Jordi Miquel. FCM. 257 punts.

2n Carlos Hidalgo. CN El Balís. 173 punts.

3r Alejandro Otero. FCM. 155 punts.

Categoria Runabout GP0

1r Hèctor Sanz. Club Nàutic Riba-roja. 85 punts.

2n David Rodríguez. Motonàutic Club Amposta. 75 punts.

3r Miquel Cladera. FCM. 68 punts.

Comments are closed.

Lloc web creat per IzandoMarketing