Campionats de Catalunya i d’Espanya de motos aquàtiques a Amposta

Les competicions de motonàutica tornaran a Amposta el proper dissabte, dia 16 de juliol. Hi haurà curses vàlides per al Campionat de Catalunya i per al Campionat d’Espanya. La regata d’Amposta és la tercera puntuable per al Campionat de Catalunya de les classes GP1, GP3 i F4, totes elles de conducció dempeus, però és la segona puntuable per a la classe Biplaces, on participen motos de conducció assegut. També serà la segona regata puntuable per al Campionat d’Espanya de les classes GP3 i GP3 Júnior, que es disputaran en mànegues separades.

La regata compta amb l’organització de la Federació Catalana de Motonàutica i el suport de l’Ajuntament d’Amposta, a través de la seva plataforma de turisme esportiu, Ports de la Generalitat, Yamaha, Jets X i la federació espanyola.

La cursa tindrà el seu punt de concentració a la rampa de varada d’Amposta, a pocs metres de l’emblemàtic pont penjat de la vila i es desenvoluparà en un circuit abalisat situat entre el Pont Penjat i el pont de la carretera nacional.

L’any 2022 la Federació Catalana ha recuperat les curses per a motos de conducció assegut, després de varis anys amb curses reservades a motos aquàtiques de conducció dempeus, popularment anomenades “jets”.

Aquesta serà la tercera cursa, després de les disputades, al Canal Olímpic de Catalunya i a Cambrils, estant prevista encara una regata a Riba-roja d’Ebre el mes de setembre i encara dues més a l’octubre: a l’Ampolla i al Club Nàutic el Balís.

Al Campionat de Catalunya hi participaran les categories Esquí GP1, Esquí GP3 i Esquí F4, aquesta darrera reservada a pilots sense palmarès, a més de l’esmentada categoria de “Biplaces”, si bé amb una limitació de potència per tal d’equilibrar les possibilitats de tots els participants. Al Campionat d’Espanya hi participaran les categories Jets Ski GP3 i Jet Ski GP3 Júnior, ambdues reservades a motos de la marca Yamaha propulsades amb un motor de 4 temps.

És aviat per assenyalar els favorits, però a la classe GP1 el veterà pilot Àlex Velasco té un clar avantatge sobre Joan Sevil. Però Sevil participa també a la categoria GP3, a la qual encapçala la classificació general provisional. David Rodríguez, pilot de Sant Carles que corre pel Motonàutic Club d’Amposta és el líder provisional a les categories F4 i Biplaces.

Els entrenaments començaran a les 11 del matí i seguidament es disputaran tres mànegues d’onze minuts més una volta per a cadascuna de les categories, excepte les de la categoria Júnior, que tindran una durada de 9 minuts més una volta. El lliurament de premis està previst a les sis de la tarda.

, , ,

Comments are closed.

Lloc web creat per IzandoMarketing