Campionat d’Europa d’Endurance. Equips espanyols guanyen tots els títols.

Campionat Europa Endurance

Izquierdo i Pereira van revalidar a Badalona el títol aconseguit a Como el 2015

Els passats dies 27, 28 i 29 de maig es va celebrar al port esportiu de Badalona (Barcelona) el Campionat d’Europa de motonàutica de la modalitat Endurance Class B, per a quatre categories (Promotion, Boat Production, S1 i S2) sota l’organització de la Federació Catalana de Motonàutica. Aquesta modalitat agrupa embarcacions derivades de la construcció en sèrie de no més de 8 metres d’eslora. Per tal de donar cabuda a tot tipus d’embarcacions ràpides, el reglament preveu la propulsió amb un o dos motors foraborda o interiors, de manera que es poden establir diferents categories en funció de la potència instal·lada, per tal de possibilitar el triomf a embarcacions dotades amb motors de diferents potències, això permet la participació de llanxes propulsades amb motors de fins a 400 cavalls o més. Les embarcacions han de fer també un pes mínim, tripulació inclosa, la qual cosa permet que alguns equips estiguin formats per un sol pilot i en d’altres casos siguin dos. L’acte va atraure a pilots procedents d’Alemanya, Bèlgica, Itàlia, Portugal, Andalusia, Canàries, Galícia i Catalunya.

Aquesta ha estat la quarta ocasió que se celebra una competició d’aquestes característiques a Espanya. La primera va tenir lloc al maig del 2012, va ser concretament el Campionat del Mon, també en aquestes instal·lacions. A continuació es va celebrar el maig de 2014 el Campionat d’Europa a Múrcia, per a disputar-se el mundial de nou a Badalona l’octubre del mateix any. Aquest ha estat, doncs, el tercer cop que se celebra una regata d’aquestes característiques en aquestes aigües, de nou amb les facilitats de Marina Badalona.

El recorregut, paral·lel a la platja de Badalona, fou seguit amb entusiasme per nombrós  públic, que va contemplar les evolucions de les embarcacions sobre un circuit de 3 milles nàutiques de perímetre. La primera mànega, disputada el dissabte a la tarda, va totalitzar tretze voltes a aquest circuit, mentre que la segona mànega, prevista per al diumenge a migdia va tenir que ser ajornada a causa del fort vent fins a primera hora de la tarda i va consistir en donar un total de quinze voltes al mateix circuit. En cas d’empat entre un o més participants, aquest es resol a favor de qui guanya la mànega més llarga.

A la categoria Promotion, reservada a llanxes amb el motor de no més de 150 Hp de potència, l’equip format pel pilot català Josep María Izquierdo i el gallec Sergio Pereira va guanyar la regata i revalidaren així el títol aconseguit l’any passat a Como (Itàlia). En segona posició es va classificar el pilot català Alessandro Pelucca i van ser tercers Eugenio Falcón i Lola Armas, el primer amb llicència catalana i la segona amb  llicència portuguesa.

A la categoria Boat Production va guanyar el pilot gadità Rubén Ruiz, seguit dels també gaditans Javier García i José Manuel Pardo, mentre que els italians Christian Cesati i Natascia Chiossi van acabar en tercera posició.

A la classe S2 va resultar guanyadora l’embarcació Grauner 26’ de Rodrigo Bóveda i Carlos Pampín, per davant d’Eddy González i Julio Alberto Bueno, però González- Bueno, que havien guanyat la primera mànega, es van veure obligats a retirar-se a la segona mànega por lesió del copilot.

A la categoria reina, la S1, Javier Bracho va guanyar amb autoritat les dues mànegues tornant per la porta gran a la competició després del greu accident que va patir el juny de 2015 quan el mundial disputat a Jesolo (Itàlia). Es varen classificar a continuació els belgues Alain Coppens i Koenraad Van Nieuwenhove, resultant tercers Fernando López Salinas i Sergio Gómez, representant al Club Cádiz 28.

El resultat final és que els quatre títols europeus de la temporada 2016 s’han quedat en mans de pilots espanyols.

, ,

Comments are closed.

Lloc web creat per IzandoMarketing