Campionat d’Europa a Badalona

Endurance BadalonaEls propers dies 27, 28 i 29 de maig tindrà lloc a Marina Badalona el Campionat d’Europa de motonàutica de la modalitat Endurance Class B, per a quatre categories (Promotion, Boat Production, S2 i S1). Aquesta modalitat agrupa embarcacions derivades de la construcció en sèrie de no més de 8 metres d’eslora. Per tal de donar cabuda a tota mena d’embarcacions ràpides, el reglament preveu la propulsió amb un o dos motors foraborda o interiors, establint-se les diferents categories en funció de la potència instal·lada, per tal de possibilitar el triomf a embarcacions de diferents potències. D’aquesta manera hi ha la classe Promotion (Promoció), reservada a embarcacions amb no més de 150 cavalls de potència, però també hi ha la categoria S1 on es superen fàcilment els 400 cavalls.

Aquesta és la tercera ocasió que es celebra una competició d’aquestes característiques a Badalona, tota vegada que ja es va disputar aquí el Campionat del Món el 2012 i el 2014.

En aquestes darreres temporades els equips catalans han aconseguit experiència i un bon palmarès. El 2013 l’equip Italmotonàutica, de Sandro Pelucca i Josep Maria Izquierdo, van ser campions del Món de Promotion, el mateix any l’equip Olmarine, de Jordi Olesti amb el badaloní David Burgos, van guanyar la Copa d’Europa de la classe S2. El 2014 l’equip de Carles Santaella i Toni Guinot, van assolir el títol mundial a la classe Boat Production i el mateix Izquierdo fent equip amb el gallec Sergio Pereira és l’actual campió d’Europa de Promoció.

La competició tindrà la seva base a Marina Badalona però podrà ser vista des de la platja de Badalona, ja que el circuit s’instal·larà a mar obert, entre el mateix port de Badalona fins a exhaurir pràcticament tot el front marítim de la ciutat. En total està previst de celebrar dues mànegues amb un recorregut d’entre 35 i 50 milles per a cadascuna d’elles, una el dissabte i la final el diumenge al matí.

La prova, que està organitzada per la Federació Catalana de Motonàutica, compta amb el suport de totes les institucions nàutiques locals, començant pel propi ajuntament de Badalona, el Club Nàutic Bétulo, el Club Natació Badalona i Marina Badalona, que acollirà la regata.

, ,

Comments are closed.

Lloc web creat per IzandoMarketing