Campionat de Catalunya. Èxit de la regata del trenta aniversari

El passat dia 12 d’octubre va tenir lloc al Canal Olímpic de Catalunya la setena i última regata puntuable per al Campionat de Catalunya de Motos Aquàtiques 2019. Aquesta regata ha tancat la trentena edició d’aquest campionat, amb un gran èxit de participació i públic. La regata ha estat organitzada per la Federació Catalana de Motonàutica, amb el suport de la Secretaria General de l’Esport, el Motonàutic Club Castelldefels, Yamaha i Caves Masachs.

Canal Olímpic

El Campionat de Catalunya es va iniciar el 1990, després d’una regata experimental disputada al beach club Tropical de Gavà (Barcelona) el novembre de 1989 i s’ha celebrat de manera ininterrompuda des d’aleshores. És el més veterà de tot l’estat, tota vegada que s’organitza des d’abans que existís el Campionat d’Espanya.

Aquesta temporada les regates s’han disputat al mateix Canal Olímpic, on es va obrir la temporada el dia 6 d’abril, i han continuat per Cambrils, Empuriabrava, Club Nàutic el Balís, Amposta, l’Ampolla i aquesta darrera disputada de nou al Canal Olímpic per la seva ubicació central en el territori català, la qual cosa facilita la participació de pilots vinguts de tot Catalunya, i fins i tot d’altres Comunitats Autònomes, així com antics pilots i simpatitzants. Entre aquests cal destacar la presència d’expilots com Víctor Bassa, Alejandro Lienas, Pilar Pruna o Miquel Homs, i comissaris com Carles Comes, Ismael Serrano i Carmen Cabañas, mentre que també han estat presents organitzadors històrics, com Javier Martínez, de Jets Marivent, o Luís Suárez, de Derbi.

El títol de Campió de Catalunya 2019 estava ja decidit per a les dues categories. A la GP3,  en favor de Jordi Tomás i a la F4 per a Jordi González, que han aprofitat per a participar en d’altres competicions. Tot i així la cursa ha resultat extraordinàriament interessant. A la classe F4 Sergi Fernández va guanyar les tres mànegues, però al seu darrera hi va haver una gran competència entre Miguel Ángel Gargallo i Lluís Montalà, que es va decantar en favor d’aquest. A destacar la participació de dos pilots femenines: Mireia Boscà (7a) i la novell Míriam Julià, que ha ocupat la dotzena posició.

A la categoria GP3 no hi va haver treva. Lucas Oliver es va adjudicar la regata amb la victòria a la segona i a la tercera mànegues, però no va poder passar de tercer a la primera, desprès de vàries caigudes. Aquesta primera mànega va ser per Roger Pujol, que podria haver guanyat la cursa si no fos per que es va saltar una boia a la tercera mànega i va ser penalitzat amb la pèrdua d’una volta. Aquests resultats permeten a Oliver i Pujol entrar al podi final del Campionat. El mateix li va passar a Denis Munnikhuis, que va fer segon a la primera mànega, després d’una espectacular remuntada, i també a la tercera mànega però es va saltar una boia a la segona. Tot i així, encara va fer tercer de la jornada. La regata ha ofert moments de gran intensitat, com la disputa entre Juli Pujol i Lucas Oliver a la primera mànega o la que han tingut Àlex Velasco i Jairo Carriles a la segona.

Classificació Final

Categoria F4

1.- Jordi González, Club Nàutic el Balís. 366 punts.

2.- Sergi Fernández, FCM. 352 punts.

3.- Miguel Ángel Gargallo, FCM. 321,5 punts.

Categoria GP3

1.- Jordi Tomás. Motonàutic Club Amposta. 369,5 punts.

2.- Lucas Oliver. Club Nàutic Bétulo. 292 punts.

3.- Roger Pujol, Motonàutic Club Castelldefels. 267,5 punts.

, ,

Comments are closed.

Lloc web creat per IzandoMarketing