Campionat de Catalunya de Motos Aquàtiques a Cambrils

El passat dissabte dia 21 de maig va tenir lloc a la platja del Regueral de Cambrils (Baix Camp) la segona regata puntuable per al Campionat de Catalunya de Motos Aquàtiques 2022, sota l’organització de la Federació Catalana de Motonàutica i el CN Cambrils.

La competició estava convocada per a tres categories de conducció dempeus, concretament GP1, GP3 i F4, així com per a la categoria Biplaces, de conducció assegut, que no es celebrava a Catalunya des de 2004.

La participació va ser molt notable, amb pilots procedents d’altres comunitats autònomes, tota vegada que aquest torneu és open i poden participar-hi però sense opció al títol. Cal destacar la presència del veterà Carlos Rubio, que havia estat campió d’Europa de Biplaces el 1994, i encara va ser cinquè a la seva categoria.

David Rodríguez, Jesús Carvajal i Nicolás Lanfranco van ser els millors classificats en aquesta classe, la de les potents motos biplaces. A destacar la participació en aquesta categoria de tres dones: Dafne Sanz, Marian González i Victoria Carré.

El mateix Rodríguez va ser segon a la categoria F4, de motos de conducció dempeus, pràcticament estàndard, darrera de Jordi Miquel i davant de Carlos Hidalgo.

A la categoria GP1, amb motos de conducció dempeus molt preparades, va guanyar Denis Munnikhuis, després d’una ferma disputa amb Alex Velasco, resultant tercer Joan Sevil, que venia de ser tercer a la regata de Campionat del Món disputada el cap de setmana anterior a Sant Antoni de Portmany (Eivissa), si bé en una altra categoria.

A la classe GP3 es va viure una tercera mànega disputadíssima entre Stepan Malov, que venia de guanyar la regata del Canal Olímpic, i Lucas Oliver, amb continus avançaments que es van decantar a favor d’Oliver. Però a la classificació de la jornada Malov només va poder ser tercer degut a una mala sortida a la primera mànega. La segona posició va ser per Joan Sevil, que es situa primer a la classificació general provisional d’aquesta categoria i segon a GP1.

La propera regata està prevista a Amposta el dia 16 de juliol.