Campionat de Catalunya al Balís

El passat dissabte, dia 8 de juny, va tenir lloc al Club Nàutic El Balís (Sant Andreu de Llavaneres) la quarta regata del Campionat de Catalunya de motos aquàtiques 2019, sota l’organització de la Federació Catalana de Motonàutica i el Club Nàutic El Balís i el suport de l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres, Venturi Jets, empresa especialitzada en motos aquàtiques de Port Balís, i Caves Masachs.

Motos CN Balís

La regata va coincidir amb el Marina Day, jornada de portes obertes dels ports esportius i turístics, de manera que la cursa va ser seguida per un nombrós públic.

La jornada va estar marcada per un notable vent de llevant que va fer que els pilots haguessin d’esforçar-se més del que és habitual, sobre un circuit que havia estat prèviament simplificat per part dels comissaris, per tal d’evitar situacions insegures. Tot i així, de les tres mànegues previstes per a cadascuna de les categories només se’n van disputar dues. Això no és un inconvenient a nivell de puntuació, tota vegada que el reglament ja preveu un coeficient de 1,5 sobre la puntuació de la jornada quan es donen aquesta mena de circumstàncies.

La categoria GP3 va ser molt disputada, doncs Roger Pujol va guanyar la primera mànega i va fer segon a la segona, la qual cosa li va valer el lloc més alt del pòdium, però seguit de Jordi Tomás, que va ser tercer a la primera mànega, però va guanyar la segona. Denis Munnikhuis va ser el tercer. De fet, aquest resultats no alteren gaire la classificació general provisional del Campionat, tota vegada que Pujol havia faltat a dues curses anteriors.

A la categoria F4 va saltar la sorpresa quan Sergi Fernández va guanyar les dues mànegues amb autoritat. Sorpresa relativa, doncs Fernández és un veterà pilot de ral·lis en motos aquàtiques i s’havia trobat en el passat amb situacions de mar molt pitjors. Segon va ser Jordi González, que conserva un còmode avantatge a la classificació general i tercer Miguel Ángel Gargallo.

Les properes regates estan previstes el mes de juliol a Amposta i el mes de setembre a l’Ampolla, totes dues a les Terres de l’Ebre.

Classificació general provisional

Categoria F4
1r Jordi González. Club Nàutic El Balís. 274 punts.
2n Miguel Ángel Gargallo. FCM. 214,5 punts.
3r Lluís Montalà. FCM. 160,5 punts.

Categoria GP3
1r Jordi Tomás. Motonàutic Club Amposta. 243,5 punts.
2n Joan Sevil. Motonàutic Club Amposta. 173,5 punts.
3r Juli Pujol, Motonàutic Club Castelldefels. 141,5 punts.

,

Comments are closed.

Lloc web creat per IzandoMarketing