Regata al Canal Olímpic de Catalunya. Campionats de Catalunya i d’Espanya

El passat diumenge dia 4 d’octubre, va tenir lloc al Canal Olímpic de Catalunya (Castelldefels) la segona regata puntuable pel Campionat de Catalunya de motos aquàtiques 2020, modalitat de circuit, i primera del Campionat d’Espanya per a motos de conducció dempeus, sota l’organització de la Federació Catalana de Motonàutica.

Joan Sevil, guanyador de la regata a la classe GP3.

La concentració a Catalunya de pilots per a motos de conducció dempeus, popularment anomenats “jets”, ha fet que aquesta sigui la primera regata vàlida per al Campionat d’Espanya d’aquesta modalitat aquest any, amb un total de vuit participants, tots ells catalans, excepte un pilot procedent de Cantàbria. Les mànegues s’han disputat conjuntament per a tots dos campionats.

La regata es va disputar amb temperatures baixes i fort vent, la qual cosa va obligar als pilots a prendre precaucions addicionals.

A la categoria F4, reservada a pilots sense palmarès, es va imposar Miguel Angel Gargallo, guanyant dues de les tres mànegues disputades, davant de Nil Bonich, que va guanyar la tercera. Tercer va ser Jesús Perales, pilot de Cantàbria, que participa habitualment al campionat català. Va fer quart Rubén Galisteo i Lluís Montalà, que havia tingut grans actuacions la temporada 2019 es va haver de retirar les dues primeres mànegues per avaria mecànica.

La categoria GP3 va ser més disputada del que indiquen els freds números de les classificacions. Joan Sevil va guanyar les tres mànegues, sempre perseguit de prop per Roger Pujol, que va ser segon a les dues primeres, però es va haver de retirar a la tercera en patir un accident a la sortida. El veterà Àlex Velasco va ser segon a aquesta mànega, però la segona posició final de la regata va ser per Jordi Tomás, que va acabar tercer a totes les mànegues.

Sevil lidera ara els campionats de Catalunya i d’Espanya de la categoria.

La propera regata està prevista el dissabte 17 d’octubre a Cambrils.