Regata a Amposta

El passat dissabte, dia 20 de juliol, va tenir lloc a Amposta (Montsià), davant de l’incomparable marc del Pont Penjat, la cinquena regata puntuable per al Campionat de Catalunya de motos aquàtiques 2019, sota l’organització de la Federació Catalana de Motonàutica i el suport de l’Ajuntament d’Amposta, a través de la seva plataforma de turisme esportiu, Ports de la Generalitat, Jets X, Jet World i Caves Masachs.

La regata estava convocada per a dues categories de conducció dempeus, la GP3 i la F4, aquesta darrera reservada a pilots sense palmarès. Una particularitat d’aquesta cursa és que la sortida es dóna llançada, des d’una embarcació en moviment, en lloc de l’habitual sistema de sortida en línia amb les motos parades.

Motos Amposta

Cal destacar el retorn a la competició de Nil Bonich, després de vàries temporades d’absència, i la primera participació aquest any de Genis Vilalta, Campió de F4 el 2018, que ha de pujar de categoria i va córrer a GP3.

Precisament aquesta categoria va ser la més disputada, ja que Lucas Oliver va guanyar la primera mànega, però el pilot local Jordi Tomás va guanyar la segona, de manera que la tercera seria definitiva per adjudicar-se el triomf. Una millor sortida va decantar la balança a favor d’Oliver, però Tomás conserva igualment la primera posició a la classificació general provisional del Campionat. Roger Pujol, Joan Sevil i Jairo Carriles es van classificar a continuació. Molt mala sort va tenir Denis Munnikhuis, que va enganxar algues amb la seva moto i es va haver de retirar quan estava lluitant per un lloc al pòdium.

La categoria F4 va tenir un clar dominador: Sergi Fernández. El de Barcelona va guanyar totes les mànegues, de manera que l’al·licient es va concentrar en saber qui l’acompanyaria al pòdium. Jordi González, Rubén Galisteo i Miguel Angel Gargallo van obtenir la segona posició en alguna de les tres mànegues. La disputa va ser tal que González i Galisteo van empatar a 49 punts, però la segona posició de la jornada va ser reglamentàriament per González, que va quedar millor classificat a la darrera mànega. Tot i així, González conserva una còmode avantatja al davant de la classificació general provisional. Cal recordar, però, que tots els pilots han de descartar el seu pitjor resultat i que encara queden dues curses per acabar la temporada.

La propera regata està prevista a l’Ampolla (Baix Ebre) el dia 21 de setembre.