Quinze anys de regates a l’Ampolla

El passat dissabte dia 21 de setembre va tenir lloc a l’Ampolla (Baix Ebre) la sisena de les set regates que composen el Campionat de Catalunya de motos aquàtiques 2019. La regata ha comptat amb l’organització de la Federació Catalana de Motonàutica i el suport del Patronat de Turisme de l’Ampolla, la Creu Roja de l’Ampolla, el Club Nàutic Ampolla i Caves Masachs.

Motos Ampolla

El temporal de pluja i aparell elèctric que hi va haver la nit de divendres a dissabte va fer pensar que la regata no es podria dur a terme i fins i tot alguns pilots no es van desplaçar fins a l’Ampolla, pensant que la regata no es faria. Es van equivocar. A mesura que avançava el dia la meteorologia va anar millorant ostensiblement i la cursa va acabar sota un sol radiant.

Amb aquesta carrera s’ha arribat a quinze anys consecutius de regates de motos aquàtiques en la modalitat de circuit a l’Ampolla.

El campionat 2019 ha recorregut tota la costa catalana, amb curses al Canal Olímpic de Castelldefels, al Club Nàutic Cambrils, a Empuriabrava, al Club Nàutic El Balís i Amposta. Resta pendent una setena regata extraordinària, prevista de nou al Canal Olímpic de Catalunya, que tancarà la trentena edició d’aquest campionat, el més veterà de tot l’Estat, ja que s’ha disputat ininterrompudament des de 1990.

La regata de l’Ampolla va deixar decidit el títol a les dues categories. A la categoria GP3 en favor de Jordi Tomás (Kawasaki) que en aquesta ocasió va fer segon, just darrera de Lucas Oliver (Kawasaki), però Tomás suma ja 369,5 punts, molt per davant del seu immediat perseguidor a la classificació general, que és Joan Sevil (Yamaha), que en suma 247,5. N’hi ha prou amb 75 punts de diferència per assolir el títol, a falta de una regata. Tercer en aquesta ocasió va ser Roger Pujol. Això fa que, si bé el títol està decidit, les altres posicions del pòdium final s’hauran de decidir al Canal.

Cosa semblant passa a la categoria F4 a la que Jordi González (Kawasaki) suma prou punts per ser ja campió. Ara queda per decidir el subcampionat entre Miguel Angel Gargallo (Kawasaki), que va fer segon a aquesta, i Sergi Fernández (Yamaha), que  va guanyar les tres mànegues a l’Ampolla i encara té opcions al subcampionat.