Pilot català a les 24 Hores de Rouen

El pilot català Hèctor Sanz va participar amb èxit a la cèlebre regata motonàutica de les 24 Hores de Rouen (França). Sanz va aconseguir la 7a posició de la classificació general, entre 28 equips, i la 5a de la seva categoria, la S2. Aquesta regata es disputa en un circuit de 3,8 kilòmetres de perímetre sobre el riu Sena al seu pas per la ciutat de Rouen i és una de les més famoses de la motonàutica internacional. Se celebra des de 1963.

Sanz 24 Hores Rouen

A la regata hi participen embarcacions de tipus catamarà propulsades amb un motor foraborda i els equips estan formats per tres o quatre pilots que fan torns a bord de l’embarcació, tota vegada que la competició es disputa en dos tandes, una el dia 30 d’abril, des de les 10 del matí fins a la 1 de la matinada, i l’altre des de les 7 del matí de l’1 de maig fins a les 4 de la tarda, deixant un període de descans a la nit. En el passat la cursa s’havia disputat en un format de 24 hores consecutives sense cap mena de interrupció.

Per a l’ocasió, Sanz va formar part de l’equip Marine Inshore Loutz, amb els pilots francesos A. Loutz i Antoine i Philippe Boutrain, pare i fill, amb un catamarà DAC de la classe S2 propulsat amb un motor foraborda Mercury de 200 cavalls, totalitzant 652 voltes al circuit, la qual cosa suposa casi 2.500 kilòmetres recorreguts. Això a pesar dels danys que l’embarcació va patir quan Sanz va protagonitzar una volta de campana, però el propi impuls va tornar la llanxa a la seva posició, la qual cosa li va permetre de tornar a boxes a fer reparacions.