Motos aquàtiques. Exitós Campionat de Catalunya a l’Ampolla

campionat motos aquàtiques ampolla

Oriol Andreu, nou campió de Catalunya de la classe F4

El passat dissabte dia 24 de setembre va tenir lloc a la platja de les Avellanes de l’Ampolla (Baix Ebre) la darrera de les set regates que han composat el Campionat de Catalunya de motos aquàtiques 2016. La regata ha comptat amb l’organització de la Federació Catalana de Motonàutica i el suport del Patronat de Turisme de l’Ampolla, la Creu Roja de l’Ampolla, el Club Nàutic Ampolla i Caves Masachs.

Amb aquesta cursa s’ha arribat a dotze anys consecutius de regates a l’Ampolla i s’ha tancat una temporada d’èxit en la qual, per primer cop, s’han disputat un total de set curses puntuables. Això supera qualsevol altre campionat autonòmic i es situa amb comparació amb els campionats estatals de primers dels anys 1990, quan també tenia sis o set curses per temporada. Actualment, el Campionat d’Espanya té tres regates.

El campionat 2016 ha recorregut tota la costa catalana, començant a Empuriabrava el 30 d’abril i amb regates disputades a Cambrils (14 de maig), Canal Olímpic de Castelldefels (22 de maig), Deltebre (11 de juny), Amposta (16 de juliol), l’Estartit (10 de setembre) i aquesta de l’Ampolla. A més, el campionat català ha comptat amb la participació de pilots de Múrcia i València, ja que aquelles federacions autonòmiques no compten amb campionat propi.

A la categoria F3 el títol estava decidit en favor de Jordi Tomás, pilot d’Amposta, que va aprofitar l’avinentesa per anar al Marroc a participar en una regata internacional. Tot i aquesta absència la competició va resultar molt disputada entre Roger Pujol, que va guanyar les dues primeres mànegues, el valencià Salvador Vila i Lucas Forés, que va anar millorant al llarg del matí, amb una quarta, una tercera i una primera posicions. Aquestes tres van ser les posicions finals.

En canvi, el desenllaç del campionat a la categoria F4 va resultar apassionant. Va guanyar sense competència el júnior Joan Sevil, però com que només havia participat a dues curses, no tenia opció al títol. Jaume Guardiola va ser segon, amb la millor actuació de la seva carrera, però tampoc en aquest cas tenia opció al pòdium a la classificació general. Tercer va ser Oriol Oliva que, aquest pilot sí, aconsegueix amb aquest resultat el subcampionat, però el nou campió és Oriol Andreu, que només va poder ser novè a l’Ampolla, però sumant els punts suficients per assolir el títol, gràcies a la regularitat de les curses precedents.