David Burgos, Campió del Món a Como

Burgos campió Como

L’embarcació de Burgos durant la competició.

El pilot català David Burgos s’ha proclamat Campió del Món de motonàutica a la modalitat Endurance Class B, a la categoria de Promoció, després de guanyar les regates que han tingut lloc els passats dies 7, 8 i 9 d’octubre al llac de Como (Itàlia). Burgos va utilitzar una embarcació de la marca Ring de 6,3 metres d’eslora propulsada amb un motor foraborda Mercury de 150 cavalls i es va imposar en les dues primeres mànegues i va fer segon a la tercera, per davant del equip format pels andalusos Fernando López i Sergio Gómez i de l’italià Cristiano Zandri, tots ells amb motor Yamaha.

Les aigües del llac de Como no van estar aquest cop especialment mogudes, però el fred i els núvols van acompanyar tota la competició i, a més, la darrera regata es va disputar sota la pluja.

Burgos va participar l’any passat al campionat d’Europa a aquestes mateixes aigües però va patir un accident sense conseqüències per a ell, però que va ocasionar la pèrdua total de la seva embarcació. D’aquesta manera es treu amb escreix l’espina que va suposar la seva participació l’any anterior.

Altres equips catalans han tingut també bons resultats. El pilot català Josep Izquierdo (Club Nàutic Garraf), formant equip amb el copilot gallec Sergio Pereira (Motoclub A Peroxa) han obtingut el subcampionat a la categoria S2, a la qual els pilots canaris Falcón – de Armas, amb llicència catalana, van acabar tercers.

A més, els equips catalans formats per Carlos Santaella i Toni Guinot, així com el format pels germans Icar i Hèctor Sanz, van ser quarts i cinquens, respectivament, a la categoria Boat Production, amb motors de 250 cavalls. Aquesta categoria la va guanyar el pilot andalús Ruben Ruiz.

Els pilots espanyols van ocupar vuit dels dotze lloc possibles als podis de les diferents categories, la qual cosa és un èxit notable, davant de pilots procedents també d’Itàlia, Portugal, Alemanya i Bèlgica.